Σύνδεσμος Υποτρόφων

Η μεγάλη οικογένεια των υποτρόφων

Περισσότερα από 2.500 μέλη του, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν τιμηθεί με χορηγίες και υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση, και κάθε χρόνο αυτή η οικογένεια των ανθρώπων που ορίζουν από σήμερα το αύριο, μεγαλώνει.

Η οικογένεια του συνδέσμου Υποτρόφων

Η μεγάλη οικογένεια του Συνδέσμου Υποτρόφων άρχισε να διαμορφώνεται το 1978, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση για σπουδαστές από όλο τον κόσμο. Μόλις λίγα χρόνια αργότερα, το 1986, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων άρχισε να παίρνει τη σημερινή του μορφή, με πρωτοβουλία των πρώτων υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος, που είχαν ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Σήμερα, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων αριθμεί ήδη περισσότερα από 2.500 μέλη, που προέρχονται από τα προγράμματα υποτροφιών προς Έλληνες και μη, που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες. Νέοι άνθρωποι που έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται.

Μια ισχυρή και δυναμική κοινότητα αριστούχων ακαδημαϊκών και ενεργών επαγγελματιών

Το πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση στηριζόταν πάντα και θα συνεχίσει να στηρίζεται στη βαθιά πίστη ότι η κοινωνική πρόοδος συντελείται στο όνομα του συνόλου, στην απελευθέρωση των δυνάμεων της κοινωνίας, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την κοινωνική εξέλιξη, στην ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και στην «επένδυση» στην αριστεία, η οποία τελικά επιστρέφεται ως προστιθέμενη αξία στην ίδια την κοινωνία.

What's new